Канадська Algonquin продає свій бізнес у сфері ВДЕ за $2,5 млрд

Канадська Algonquin продає свій бізнес у сфері ВДЕ за $2,5 млрд

Algonquin Power & Utilities Corp. продає свій бізнес у сфері відновлюваних джерел енергії дочірній компанії LS Power за $2,5 млрд

Акціонер Starboard Value LP вже більше року наполягає на продажу бізнесу Algonquin з виробництва відновлюваних джерел енергії, заявляючи, що така угода призведе до зниження боргового навантаження і зрештою має призвести до більш високої оцінки.

Комунальні підприємства, включаючи American Electric Power Co. Inc. та Duke Energy Corp., розпродали активи у сфері відновлюваних джерел енергії, оскільки інвестори закликають компанії зосередитися на регульованих видах діяльності, які зазвичай приносять стабільний прибуток та надійні дивіденди.

Продаж підрозділу відновлюваних джерел енергії є частиною плану щодо перетворення Algonquin на «чисто регульовану комунальну компанію», заявив генеральний директор Крістофер Хаскілсон.

У заяві LS Power говориться, що оголошена в п'ятницю угода з Algonquin включає діючі вітрові і сонячні активи, а також проекти в галузі вітроенергетики, сонячної енергетики, накопичення енергії в акумуляторних батареях і відновлюваного газу на різних стадіях розробки.

Очікується, що угоду буде закрито у четвертому кварталі 2024 року або у першому кварталі 2025 року, повідомила компанія.

Читайте також