Канадська Couche-Tard купує 2200 заправних станцій TotalEnergies в Європі за $3,3 млрд

Канадська Couche-Tard купує 2200 заправних станцій TotalEnergies в Європі за $3,3 млрд

Угода включає всі роздрібні активи французької нафтової компанії в Німеччині та Нідерландах, а також 60% її бізнесу у Бельгії та Люксембурзі

Канадський оператор цілодобових магазинів Alimentation Couche-Tard купує всі роздрібні активи французької нафтової компанії TotalEnergies SE у Німеччині та Нідерландах, а також 60% її бізнесу у Бельгії та Люксембурзі.

Компанія Couche-Tard, що базується у Квебеку, чиї бренди включають Circle K, вже кілька років шукає можливості придбання на зарубіжних ринках.

Угода з TotalEnergies укладена в той час, коли заправні станції в Європі переходять від продажу бензину до перетворення їх на центри харчування та обслуговування.

Європейський Союз забороняє продаж бензину для автомобілів у 2035 році в рамках зусиль досягнення нульового рівня викидів вуглецю на всьому континенті.

Угода допоможе TotalEnergies досягти своєї мети скорочення продажів нафтопродуктів на 30% до 2030 року в рамках плану скорочення викидів вуглецю.

Французька компанія заявила, що планує розмістити зарядні станції для електромобілів на основних дорогах та у великих містах по всій Європі.

Couche-Tard заявила, що профінансує придбання за рахунок готівки, існуючих кредитних ліній, програми комерційних паперів та позик. Очікується, що операцію буде закрито до кінця року.

Читайте також