Канадська інвесткомпанія Ethical Capital Partners купила власника сайту Pornhub

Канадська інвесткомпанія Ethical Capital Partners купила власника сайту Pornhub

Канадська компанія Private Equity Ethical Capital Partners викупила компанію MindGeek, що володіє найбільшими порносайтами, включаючи Pornhub. Сумма транзакції не розголошується.

Канадська інвестиційна компанія Ethical Capital Partners не розкриває суму угоди, а також джерело фінансування, яке дозволило шістьом засновникам придбати MindGeek, кількість відвідувачів сайтів якого перевищує 130 млн осіб на добу.

MindGeek зареєстрована в Люксембурзі, є лідером в індустрії відео для дорослих з моменту появи потокового мовлення.

Згідно з останніми оприлюдненими даними, виручка MindGeek у 2018 році склала $460 млн. Водночас рентабельність бізнесу становила близько 50%, за словами обізнаних джерел.

Financial Times у 2020 році розібралася у складній структурі власності компанії MindGeek і з'ясувала, що її бенефіціаром є бізнесмен Бернд Бергмайр, який раніше працював у Goldman Sachs, який також використовує ім'я Бернард Бергемар.

З того часу MindGeek піддалася критиці за свою бізнес-модель, що призвело до відходу її вищого керівництва та часткової втрати доступу до платіжних систем Visa та Mastercard.

Наприкінці 2020 року компанія опинилася на межі краху після того, як платіжні системи Mastercard та Visa заборонили використовувати свої картки на сайті Pornhub через розслідування, які виявили незаконний контент на платформі. Компанія відкинула звинувачення у правопорушеннях.

Юрист і співзасновник канадської компанії Ethical Capital Partners Соломон Фрідман повідомив, що судові позови, а також критика MindGeek виникають, на його думку, через нерозуміння того, як компанія захищає свій контент. Це частково було викликано секретністю, що оточувала попередніх власників.

Соломон Фрідман також наголосив, що новий власник MindGeek хоче забезпечити прозорість бізнесу компанії.

Читайте також