Китай інвестує $2,2 млрд в об

Китай інвестує $2,2 млрд в об'єкти відновлюваної енергетики Сербії

Передбачається будівництво ВЕС потужністю 1500 МВт, СЕС потужністю 500 МВт та водневої електростанції річною потужністю близько 30 тис. метричних тонн до 2028 року

Китай погодився інвестувати €2 млрд у будівництво вітряних та сонячних електростанцій у Сербії, а також заводу з виробництва водню, що на сьогоднішній день є найбільшою інвестицією у відновлювану енергетику у балканській країні.

Меморандум про взаєморозуміння між міністерством та китайською компанією Shanghai Fengling Renewable Co Ltd та сербською Zijin Copper, місцевою дочірньою компанією Zijin Mining, було підписано у п'ятницю.

Меморандум про взаєморозуміння передбачає будівництво вітряної електростанції потужністю 1500 МВт, сонячної електростанції потужністю 500 МВт та водневої електростанції річною потужністю близько 30 000 метричних тонн до 2028 року, йдеться у заяві.

Вироблена енергія буде використовуватися на мідному руднику і плавильному заводі, що належить Zijin, недалеко від міста Бор у східній Сербії.

"Цей проєкт дозволить Zijin виробляти значну частину своїх потреб в електроенергії стійким чином", - заявила міністр гірничодобувної промисловості та енергетики Сербії Дубравка Джедович Ханданович.

«Ці інвестиції допоможуть нам досягти цілей енергетичної безпеки та незалежності та... досягти вуглецевої нейтральності до 2050 року».

Читайте також