Китайська Chery відкриє свій перший європейський виробничий майданчик в Іспанії

Китайська Chery відкриє свій перший європейський виробничий майданчик в Іспанії

Chery Auto підписала угоду про створення спільного підприємства з іспанською EV Motors з виробництва автомобілів на своєму першому заводі в Європі

Автомобілі будуть вироблятися цього року на заводі, який японський автовиробник Nissan закрив у 2021 році, що допоможе відновити частину із 1600 робочих місць.

Спочатку на заводі розпочне виробництво своїх автомобілів Omoda компанія Chery, молодший партнер спільного підприємства, а мажоритарний акціонер EV Motors розпочне виробництво власних автомобілів у четвертому кварталі.

"Я розглядаю цей крок як підтвердження чіткої прихильності Chery Європі", - заявив Йохен Туетінг, керуючий директор Chery Europe.

Іспанія — друга за величиною країна-виробник автомобілів у Європі після Німеччини — у 2020 році запустила амбітний план із залучення виробництва електромобілів та акумуляторів до країни з використанням фондів допомоги Євросоюзу у боротьбі з пандемією. Volkswagen і Renault входять до числа компаній, які з того часу оголосили про інвестиції.

"Прибуття Chery до Барселони допоможе Каталонії залишатися одним із основних виробників автомобілів", - сказав високопоставлений діловий чиновник регіону Роджер Торрент, який нещодавно зустрічався з керівниками Chery у Китаї.

За даними регіонального уряду, інтерес Chery до колишнього заводу Nissan розпочався у 2022 році.

Читайте також