Китайські держкомпанії поглинають частку Evergrande у Shengjing Bank на суму $1,1 млрд

Китайські держкомпанії поглинають частку Evergrande у Shengjing Bank на суму $1,1 млрд

Державні компанії міста Шеньян на північному сході Китаю купили пакет акцій China Evergrande Group у Shengjing Bank на аукціоні за 7,3 млрд юанів

У липні холдинг Evergrande, забудовник із найбільшою заборгованістю у світі, повідомив, що його підрозділу Evergrande Nanchang було наказано виплатити неназваному поручителю 7,3 млрд юанів за невиконання боргових зобов'язань.

Підрозділ надав зустрічні гарантії у вигляді застави в цілому 1,3 млрд акцій, якими він володів у Shengjing Bank, що базується в Шеньяні.

Згідно з аукціонною платформою, 1,3 млрд акцій Shengjing Bank, що належать Evergrande Nanchang, було продано з аукціону Народним судом проміжної інстанції Шеньяна за початковою ціною торгів 7,3 млрд юанів.

Переможець, група із семи компаній, включаючи Шеньянську компанію з управління державними активами району Хепін та Шеньянську інвестиційну холдингову групу Hi Tech Development, стала єдиним учасником аукціону, що завершився у середу.

Обтяжена зобов'язаннями на суму понад $300 млрд, Evergrande щосили намагається розплатитися зі своїми численними кредиторами за рахунок продажу активів та реструктуризації боргу.

1,3 млрд акцій становлять 14,6% акцій Shenjiang Bank.

Evergrande, якому на кінець 2020 року належало 36,4% акцій банку Shenjiang Bank, продавала свої активи у банку після того, як у другій половині минулого року зіткнулася із борговою кризою.

Читайте також