Китайські інвестори втрачають $312 млрд активів через перехід на ETF

Китайські інвестори втрачають $312 млрд активів через перехід на ETF

Невблаганний спад китайських акцій витіснив провідних керуючих фінансами з роботи, залишив інвесторів обтяженими збитками і призвів до 40% падіння активів фондів з пікового рівня

Експонентне зростання біржових фондів зробило пасивне інвестування впливовою силою на китайському фондовому ринку вартістю $8,1 трлн, і тепер на такі продукти припадає близько 45% усіх активів фондів, орієнтованих на акції. Це співвідношення подвоїлося лише за три роки і швидко наздоганяє США, де пасивні стратегії акцій займають 58% частки ринку після того, як обігнали активні у 2019 році.

Швидке піднесення у Китаї виділяється з огляду на те, що так звана пасивна революція тривала десятиліттями в США та Європі. Цей бум є яскравим відображенням розчарування інвесторів у професійних спекулянтах акцій, оскільки ринок рухається до безпрецедентного четвертого річного падіння поспіль, а також надходження державних фондів, які прагнуть зупинити збитки.

Поява ETF як кращий інструмент для втручання китайської влади в ринок зробила їх важливим вибором для інвесторів.

 "Індексне інвестування приймається як індивідуальними інвесторами, так і установами, і ця тенденція, швидше за все, буде розширюватися", - сказав Сюй Мен, виконавчий директор China Asset Management Co., Найбільшого оншорного управляючого ETF. «Нездатність активних пайових інвестиційних фондів генерувати випереджаючі результати, незважаючи на стягування вищих комісій, відлякала інвесторів».

Цьогорічний бум у Китаї багато в чому пов'язаний з державними інвесторами. Фонд національного добробуту Central Huijin Investment Ltd. зробив помітні покупки ETF, коли CSI 300 впав до п'ятирічного мінімуму на початку лютого.

 "Зростання ETF - це цикл, що самореалізується", при цьому більший масштаб і ліквідність підвищують ефективність ринку і знову залучають великих інвесторів, сказав Лю Цзюнь, керуючий Huatai-Pinebridge CSI 300 ETF, найбільшим оншорним ETF. «Завдяки збільшенню обсягу інформації через короткі відеоролики та інші медіа-форми інвесторам стало простіше приймати рішення самостійно. ETF прискорили «децентралізацію» ухвалення інвестиційних рішень».

Читайте також