Китайський автовиробник GAC Aion закрив раунд фінансування на €2,5 млрд

Китайський автовиробник GAC Aion закрив раунд фінансування на €2,5 млрд

У раунді взяли участь 53 інвестори, а оцінка компанії склала €14,5 млрд

В рамках угоди було випущено 1,383 млрд акцій, що становить 17,72% акцій GAC Aion. Материнська компанія GAC тепер володіє 76,89% дочірньої компанії NEV порівняно з 93,45% раніше. Це означає, що після фінансування GAC Aion оцінюється в 103,2 млрд юанів, що еквівалентно приблизно €14,5 млрд.

GAC заявила, що виручені кошти не лише нададуть GAC Aion доступ до промислових ресурсів, а й достатнє фінансування для розробки нових продуктів, акумуляторів наступного покоління, досліджень та розробок електричних силових агрегатів, автономного водіння та інтелектуальних кабін.

Компанія GAC Aion була заснована у 2017 році і зараз пропонує на ринку п'ять чисто електричних моделей. Деякі з них характеризуються величезними технічними характеристиками і іноді пропонують запас ходу понад 1000 км. Лише у вересні 2022 року GAC Aion вдалося продати понад 30 тис. автомобілів.

У середині жовтня компанія запустила свій другий завод. Це дає GAC Aion виробничу потужність 400 тис. автомобілів на рік, яка в майбутньому буде збільшена до 600 тис. автомобілів при багатозмінній роботі.

Читайте також