Колумбійський мільярдер Хайме Гілінські отримав контроль над місцевим виробником продуктів харчування Nutresa

Колумбійський мільярдер Хайме Гілінські отримав контроль над місцевим виробником продуктів харчування Nutresa

Гілінські у партнерстві з королівською родиною Абу-Дабі збільшив свою частку в Grupo Nutresa як мінімум до 87% в обмін на свою частку у фінансовому конгломераті Grupo Sura

Мільярдер Хайме Гілінські досяг угоди, за якою він отримає контроль над найбільшим виробником продуктів харчування в Колумбії в обмін на свою частку у фінансовому конгломераті Grupo Sura.

За словами джерела видання Bloomberg, у середу було досягнуто згоди про всі акції. Сума угоди не розголошується. За даними, зібраними Bloomberg, ринкова капіталізація Nutresa становить близько $6 млрд.

Гілінські витратив приблизно $2,7 млрд на купівлю акцій Nutresa і Sura, двох компаній, що входять до найбільшої бізнес-групи Колумбії. Grupo Empresarial Antioqueno (GEA), що базується в Медельїні, використовувала мережу перехресних холдингів, щоб захистити компанії від пропозицій про поглинання.

Гілінські, який сколотив стан на банківській справі, у тому числі як власник банку GNB Sudameris, так і не отримав прямого контролю над компаніями за рахунок купівлі акцій. Але угода, укладена у середу, дає йому право власності на компанію, яка виробляє закуски, шоколад, каву та має частки у ресторанних мережах.

Відповідно до угоди GEA погодилася відмовитися від своїх інвестицій у Nutresa. Гілінські, у свою чергу, не буде інвестувати в Sura чи інфраструктурний та цементний конгломерат Grupo Argos SA, третій стовп GEA.

Читайте також