Компанія ACG Acquisition колишнього топ-менеджера Русала купує дві бразильські копальні за $1 млрд

Компанія ACG Acquisition колишнього топ-менеджера Русала купує дві бразильські копальні за $1 млрд

Угоду підтримують акумуляторний підрозділ Volkswagen AG та Glencore Plc

Ветеран російської металургійної промисловості Артем Волинець погодився придбати дві бразильські копальні за $1 млрд, включаючи борг, у спробі задовольнити попит з боку виробників електромобілів.

Компанія ACG Acquisition Co., зареєстрована у Лондоні, купує активи у приватної інвестиційної компанії Appian Capital Advisory. Акумуляторний підрозділ Volkswagen AG підтримає угоду, надавши передоплату у розмірі $100 млн за майбутні поставки нікелю, а трейдер сировинних товарів Glencore Plc придбає акції ACG на $100 млн.

Угода включає рудник з видобутку нікелю сульфіду в Санта-Ріті, відомий як Atlantic Nickel, а також мідний рудник Mineraçao Vale Verde в Серроті. Власник Chrysler Stellantis NV та La Mancha Resource Capital домовилися про купівлю акцій ACG на $100 млн кожна.

Автовиробники щосили намагаються забезпечити постачання ключових металів, таких як мідь, які необхідні для виробництва електромобілів. Нікель також має попит, оскільки він необхідний для літій-іонних акумуляторів таких автомобілів.

Згідно з заявою, зробленою в понеділок, Glencore придбає частину нікелю ACG для своїх нафтопереробних заводів у Західній Європі та Північній Америці. ACG планує залучити ще $300 млн у вигляді капіталу від інших інвесторів для підтримки угоди.

Після злиття зареєстрована в Лондоні компанія буде перейменована на ACG Electric Metals Ltd. і в майбутньому прагнутиме подальшої консолідації в металургійній галузі.

"Ці високоякісні рудники дозволять ACG стати кращим постачальником екологічно чистих металів для західних автовиробників електромобілів", - йдеться у заяві Артема Волинця.

Раніше Волинець був керівником компаній, які підтримували російські магнати Віктор Вексельберг і Олег Дерипаска. Він працював головою відділу стратегії у United Co. Rusal Дерипаски, одному з найбільших у світі виробників алюмінію.

Пізніше Артем Волинець обіймав посаду генерального директора En+ Group, материнської компанії Русала. Зовсім недавно Волинець очолив компанію Chaarat Gold Holdings Ltd., яка займалася розробкою золотих копалень у Киргизстані та Вірменії.

Читайте також