Крипто-угоди: Bitdeer залучила $150 млн, Babylon — $70 млн, Colendi — $65 млн

Крипто-угоди: Bitdeer залучила $150 млн, Babylon — $70 млн, Colendi — $65 млн

Криптовалютна індустрія залучає дедалі більше інституційних гравців. Про це говорять нові інвестиції в інфраструктуру та увага компаній до біткоїну як класу активів.

Tether інвестувала $150 млн у біткоін-майнера Bitdeer

Фірма Tether – емітент стейблкоіна USDT – інвестувала $150 млн у майнінгову компанію Bitdeer. Фінансування передбачає створення акціонерного капіталу в розмірі $100 млн., а також опціон на купівлю 5 млн. акцій Bitdeer за $50 млн.

Кошти будуть спрямовані на будівництво нових центрів обробки даних, створення майнінгових ферм та поповнення оборотного капіталу. Tether розраховує на тісне співробітництво з Bitdeer, заявив CEO компанії Паоло Ардоіно.

«Ми вважаємо Bitdeer одним із найсильніших операторів в індустрії видобутку біткоїнів. Його перевірена репутація та управлінська команда світового класу ідеально відповідають довгостроковому стратегічному баченню Tether», - сказав Ардоїно.

У листопаді 2023 року стало відомо, що Tether планує виділити $500 млн на інвестиції в біткоін-майнінг.

Протокол стейкінгу біткоїну Babylon залучив $70 млн.

Команда протоколу стейкінгу першої криптовалюти Babylon закрила раунд фінансування на суму $70 млн.

Його очолила Paradigm за участю Polychain Capital, Bullish, HashKey Capital, HTX Ventures, ViaBTC Capital, IOSG та інших інвесторів.

Babylon відкриває можливість користувачам стейкувати BTC у системах з використанням механізму Proof-of-Stake та отримувати від цього дохід. При цьому протокол має підвищити безпеку інших блокчейнів.

Турецький фінтех Colendi залучив $65 млн при оцінці $700 млн

Турецький стартап цифрового банку Colendi закрив раунд фінансування Серії В на суму $65 млн. Про це повідомили в інвестиційному офісі президента Туреччини.

Кошти надали Citi Ventures, Migros Ticaret AS, Sepil Ventures, Re-Pie Asset Management, Finberg та Hedef Holding.

Співзасновник і CEO Colendi Бюлент Текмен розповів про плани подвійного лістингу в Стамбулі та Лондоні, а також проведення IPO до 2026 року.

У березні стартап ініціював новий раунд фінансування з метою залучення $150 млн до кінця 2024 року. Нові інвестиції, як очікується, збільшать оцінку Colendi до $1 млрд.

У Туреччині фінтех-стартап має 17 млн ​​користувачів. Colendi прагне розширити аудиторію до 1 млрд осіб, орієнтуючись на ринки, що швидко зростають, такі як Індонезія і Пакистан.

ШІ-стартап Chainge залучив $13 млн

Стартап Chainge, який розробляє рішення для кроссчейн-торгівлі на основі штучного інтелекту, закрив раунд фінансування на суму $13 млн.

Інвестиції надали GEM Digital Limited та Alpha Token Capital.

Мета компанії — зруйнувати бар'єри у сфері цифрових активів та зробити кроссчейн-торгівлю безпечною та доступною для всіх.

Сукупний обсяг торгів Chainge перевищує $1 млрд. Рішення вже підтримує 55 мереж.

Команда ZKP-рішення Cysic залучила $12 млн

Компанія Cysic, яка розробляє рішення з технологією доказу з нульовим розголошенням, закрила попередній раунд фінансування Серії А на суму $12 млн.

Його очолили HashKey Capital та OKX Ventures за участю ABCDE, Bit Digital, Coinswitch, IDG, Matrix Partners, Polychain, SNZ Holding та Web3.com Ventures.

Залучені кошти спрямують на зміцнення глобальних планів розширення компанії, наймання нових співробітників та спрощення виробництва обладнання.

Заснована у серпні 2022 року Cysic має намір забезпечити генерацію доказів із нульовим розголошенням у режимі реального часу.

Web3-стартап Neynar залучив $11 млн від Coinbase

Компанія Neynar, яка надає розробникам інструменти для створення децентралізованих соціальних мереж, закрила раунд фінансування Серії А на суму $11 млн.

Його очолила Haun Ventures за участю a16z, Coinbase Ventures та Union Square Ventures.

Більшість розробників, які користуються послугами Neynar сьогодні, створюють програми на Farcaster. Однак у планах стартапу розширення для створення проектів на базі будь-яких соціальних протоколів.

Платформа токенізації Fortunafi залучила $9,5 млн при оцінці $48 млн

Платформа для токенізації RWA закрила стратегічний та посівний раунди фінансування на загальну суму $9,51 млн. Оцінка стартапу досягла $48 млн.

Інвестиції надали Shima Capital, Manifold та інші. Стратегічний раунд фінансування на $3,16 млн. закрили в грудні 2023 року, а посівний на $6,35 млн. — ще в жовтні 2021 року.

Компанія має намір запустити п'ять нових токенізованих активів на базі акцій криптовалютної біржі Coinbase та онлайн-брокера Robinhood, біткоін-ETF, індексу цінних паперів (суміш SPDR, S&P 500, ETF Trust, Invesco QQQ Trust) та фонду Hilbert Capital.

Fortunafi також представила протокол Reservoir та стейблкоїн rUSD для DeFi-платформ. Їхній запуск запланований на червень 2024 року.

Платформа KelpDAO залучила $9 млн

Платформа ліквідного рестейкінгу KelpDAO закрила приватний раунд фінансування на суму $9 млн.

Його очолили SCB Limited та Laser Digital за участю Bankless Ventures, Hypersphere Ventures, Draper Dragon, DACM, Cypher Capital, GSR, HTX Ventures, DWF Ventures та інших інвесторів.

У рамках раунду фінансування KelpDAO також продала свої токени KELP, які ще не випустила.

Залучені кошти спрямують на запуск рестейкінгу в блокчейнах біткоїну, Solana та BNB.

Читайте також