Horizon Capital інвестував в українську IT-школу GoIT

Horizon Capital інвестував в українську IT-школу GoIT

Сума інвестиції може становити $10 млн – $15 млн

Стало відомо, що фонд Horizon Capital інвестував в українську освітню платформу GoIT.

Це стало другою інвестицією Horizon Capital з його нового фонду Horizon Capital Growth Fund IV (HCGF IV), що сягнув $298 млн на останньому закритті 28 вересня 2023 року.

Як зазначив співзасновник GoIT Роман Корицький, за рахунок залучених інвестицій GoIT зможе прискорити вихід на міжнародні ринки та «інвестувати у можливості, створені завдяки розвитку штучного інтелекту».

Засновник та головний виконавчий директор Horizon Capital Олена Кошарна, у свою чергу, заявила: «Це також приклад impact investment, спрямованої на створення нових високооплачуваних робочих місць в Україні, які характеризуються високою доданою вартістю».

Школа програмування GoIT була заснована в Україні у 2014 році. Школа працює на ринках Польщі, Румунії, Мексики, Колумбії та Філіппін. Серед планів компанії – виходити на два нові ринки щороку. Середня інвестиція GoIT у новий ринок – $300 тис. – $800 тис.

2021-го року GoIT отримала 140 млн грн виручки, а у 2022-му, за оцінкою Forbes, вона підскочила до 200–400 млн грн. Число студентів школи перевищує 20 тис.

Читайте також