Кувейтський конгломерат Alghanim Industries готує IPO на $1 млрд

Кувейтський конгломерат Alghanim Industries готує IPO на $1 млрд

Сімейна компанія працює з Credit Suisse над планами первинного розміщення акцій

Alghanim Industries Ltd., одна з найбільших приватних компаній у Кувейті, прагне залучити близько $1 млрд від потенційного первинного публічного розміщення акцій.

За словами джерел, сімейний конгломерат, історія якого налічує понад 100 років, працює з банками, включаючи Credit Suisse Group AG, над можливим лістингом.

Джерела стверджують, що обговорення потенційного лістингу знаходиться на ранній стадії, і остаточних рішень ще не ухвалено. Кутайба Альганім, голова правління компанії, написав у листі співробітникам у серпні, що вивчає можливість лістингу міноритарної частки на основному ринку Кувейту.

Представник Alghanim відмовився від подальших коментарів. Представник Credit Suisse також відмовився від коментарів.

В Alghanim працює понад 14 тис. осіб, і він об'єднує більш ніж 30 компаній у різних секторах, включаючи автомобілі, роздрібну торгівлю, будівельні матеріали та фінансові послуги. Конгломерат володіє правами дилера на такі марки автомобілів, як Cadillac, Honda та Lincoln, а також є франчайзинговим оператором Costa Coffee у Кувейті та Wendy's Co. на Близькому Сході.

Близький Схід став сприятливим місцем для ІРО цього року, оскільки фондові ринки в регіоні зросли завдяки зростанню цін на нафту. Безумовно, більшість угод було здійснено у Саудівській Аравії та Об'єднаних Арабських Еміратах.

Читайте також