L3Harris купує виробника ракетних двигунів Aerojet Rocketdyne за $4,7 млрд

L3Harris купує виробника ракетних двигунів Aerojet Rocketdyne за $4,7 млрд

Це придбання допоможе американській L3Harris конкурувати з більшими постачальниками Пентагону, такими як Raytheon та Lockheed Martin

L3Harris Technologies Inc. погодилася купити виробника ракетних двигунів Aerojet Rocketdyne Holdings Inc. у рамках угоди на суму близько $4,7 млрд.

L3Harris заплатить $58 за акцію Aerojet. Ціна угоди є 37% премією до того, що Aerojet вказала в документі інвестора як незмінну ціну акцій — $42,49.

«Завдяки цьому придбанню ми будемо використовувати об'єднаний штат фахівців, який складається з більш ніж 50 тис. співробітників для безперервного вдосконалення процесів, покращення бізнес-операцій та підвищення продуктивності цього найважливішого національного активу», - сказав Крістофер Е. Кубасік, головний виконавчий директор L3Harris.

Акції Aerojet зросли цього року на 17%, а ринкова вартість компанії оцінюється в $4,4 млрд. Угода є другою спробою продати себе за багато років.

Компанія Aerojet, що базується в Ель-Сегундо, штат Каліфорнія, виробляє низку ракет, а також гіперзвукові двигуни та системи електропостачання, для таких клієнтів, як NASA, Boeing Co. , Raytheon Technologies Corp. та Lockheed Martin.

Читайте також