Лондонська ION купує італійську керуючу компанію Prelios за €1,5 млрд

Лондонська ION купує італійську керуючу компанію Prelios за €1,5 млрд

ION Group має намір завершити угоду щодо придбання керуючої компанії Prelios SpA вже на цьому тижні після кількох місяців переговорів з італійською владою щодо угоди

За словами джерел, купівля Prelios фінтех-групою за €1,35 млрд може бути підписана вже в четвер. Закриття угоди — перемога для лондонської ION, групи, яку контролює італійський бізнесмен Андреа Піньятаро, яка першою подала заявку на компанію з управління активами у 2023 році.

Представники ION та Prelios відмовилися від коментарів.

Як раніше повідомляло агентство Bloomberg, уряд Джорджії Мелоні та Банк Італії схвалили угоду останніми тижнями, що дозволило її здійснити, незважаючи на побоювання з приводу високого рівня заборгованості ION.

Протягом кількох місяців італійська влада аналізувала зростаючу роль ION у фінансовій галузі Італії після серії придбань, які значною мірою фінансуються за рахунок позикових коштів.

За останні роки група Піньятаро завершила покупку фінансових компаній Cedacri SpA та Cerved Group SpA.

ION оголосила про свій план купити Prelios у Davidson Kempner Capital Management LP у серпні минулого року. Придбання буде здійснено через підрозділ X3 Group.

Компанія Prelios, заснована у 1990 році, спеціалізується на альтернативному управлінні активами та спеціалізованих послугах у сфері нерухомості, керуючи активами на суму понад €40 млрд, включаючи проблемні кредити, що малоймовірно підлягають погашенню ризики та фонди нерухомості.

Читайте також