Майкл Блумберг придивляється до Dow Jones або The Washington Post

Майкл Блумберг придивляється до Dow Jones або The Washington Post

Мільярдер хоче розширити свою медіа-імперію

Майкл Блумберг, бізнесмен-мільярдер і медіа-магнат, зацікавлений у придбанні материнської компанії Wall Street Journal Dow Jones або The Washington Post, повідомило джерело видання Axios.

Блумберг хоче розширити свою медіа-імперію і вважає, що Dow Jones йому ідеально підходить, але він купив би і The Washington Post, якби Джефф Безос був зацікавлений у продажу.

Об'єднання Bloomberg та Dow Jones створило б безпрецедентного титана ділових новин.

Майкл Блумберг близький до власника News Corp, материнської компанії Dow Jones, Руперта Мердока. Тим не менш, Блумберг ще не звертався до Мердока щодо свого інтересу і не почав залучати будь-які офіційні треті сторони, такі як банкіри, для оцінки можливості.

За словами джерела Axios, Блумберг також товаришує з Безосом і бачить у Washington Post у поєднанні з Bloomberg грізного потенційного конкурента The New York Times.

Угода з Dow Jones надала б Bloomberg доступ до провідного бізнес-видання, яке можна буде використовувати для продажу більшої кількості підписок на термінал Bloomberg, платформу даних, новин та аналізу в реальному часі для фінансових фахівців.

Підписки на термінал становлять переважну частину доходів Bloomberg LP, які вперше перевищили $10 млрд у 2018 році.

Читайте також