Малайзійська Sapura Energy продасть TotalEnergies частку у нафтогазовій компанії SapuraOMV за $705 млн

Малайзійська Sapura Energy продасть TotalEnergies частку у нафтогазовій компанії SapuraOMV за $705 млн

Малайзійська Sapura Energy продасть усі свої 50% акцій нафтогазової компанії SapuraOMV французькій енергетичній групі TotalEnergies за $705,3 млн

Угода, яка включає виплату готівкою в розмірі $530,3 млн і погашення зобов'язання в розмірі $175 млн, пов'язаного з фінансовим механізмом, зробить TotalEnergies єдиним власником SapuraOMV після того, як австрійська нафтогазова компанія OMV продала свої 50% акцій у лютому.

«Активи SapuraOMV повністю відповідають нашій стратегії зі збільшення видобутку газу для задоволення попиту, що зростає, концентруючи наш портфель на недорогих активах з низьким рівнем викидів», — йдеться в заяві TotalEnergies.

SapuraOMV володіє 40% і 30% операційною часткою в блоках SK408 і SK310 відповідно, обидва розташовані на шельфі Саравака в Малайзії, а також має інтереси у геологорозвідці в Мексиці, Австралії та Новій Зеландії.

Раціоналізація портфеля означає стратегічний відхід Sapura Energy від бізнесу з розвідки та видобутку, заявив генеральний директор групи Мохд Ануар Тайб.

Sapura буде використовувати прибутки від продажу для погашення непогашених зобов'язань, включаючи деякі негайні зобов'язання.

Читайте також