Mastercard придбає частку у фінтех-підрозділі африканської MTN вартістю $5,2 млрд

Mastercard придбає частку у фінтех-підрозділі африканської MTN вартістю $5,2 млрд

Угода буде складатися з двох частин, включаючи комерційну угоду про платежі та грошові перекази та інвестиції в міноритарний пакет акцій

MTN Group Ltd, найбільший оператор бездротового зв'язку в Африці, заявила, що Mastercard Inc. погодилася придбати міноритарний пакет акцій фінансово-технологічного бізнесу.

Угода буде складатися з двох частин, включаючи комерційну угоду про платежі та грошові перекази, яка використовує технологічну інфраструктуру Mastercard для розширення в Африці, та інвестиції в міноритарний пакет акцій, заявив головний виконавчий директор MTN Ральф Мупіта. За його словами, розмір частки буде розкритий після закриття угоди.

Ця заява була зроблена у зв'язку з тим, що молоде, технічно підковане населення Африки все частіше використовує свої мобільні телефони для усунення прогалин у сфері послуг, включаючи банківські послуги. Це відкрило прибутковий і швидко зростаючий простір у секторі фінансових технологій для операторів бездротового зв'язку.

Акції MTN зросли на 9,4% у Йоганнесбурзі, що стало найбільшим внутрішньоденним зростанням за рік.

Останні продажі MTN включають продаж та зворотну оренду вишок мобільного зв'язку в Південній Африці, а також план продажу деяких активів у Західній Африці. Вона також має частку в компанії IHS Holding Ltd., зареєстрованій на біржі Нью-Йорка, яку вона може продати.

Читайте також