McDonald

McDonald's придбає ізраїльську франшизу, яка спровокувала бойкот прихильників терористів ХАМАС

Корпорація McDonald's погодилася придбати свої ресторани в Ізраїлі у оператора Alonyal Ltd після того, як вони стали предметом розбіжностей у перші дні війни між Ізраїлем та ХАМАСом

Згідно з заявою мережі із Чикаго, Alonyal запустила бренд McDonald's в Ізраїлі більше 30 років тому і збільшила бізнес до 225 ресторанів і більше 5000 співробітників.

«McDonald's, як і раніше, прихильний до ізраїльського ринку та забезпечення позитивного досвіду співробітників і клієнтів на ринку в майбутньому», - сказав Джо Семпелс, який очолює сегмент McDonald's, який займається міжнародними ринками з ліцензованими ресторанами.

McDonald's відмовився коментувати причини придбання. Цей бізнес став предметом суперечок після нападу ХАМАС 7 жовтня, після того, як на фотографіях та відео в Instagram були показані франчайзингові магазини в Ізраїлі, де ізраїльським солдатам безкоштовно подають їжу. Оператори в Саудівській Аравії, Малайзії та Пакистані засудили ці дії.

Декілька днів потому генеральний директор McDonald's Кріс Кемпчинскі заявив, що компанія «рішуче засуджує насильство і розпалювання ненависті» і «глибоко стурбована актами антисемітизму та ісламофобії». У повідомленні прямо не йшлося про напруженість серед франчайзі.

Мережа планує шукати нового франчайзі для свого бізнесу в Ізраїлі через кілька місяців після завершення угоди, повідомляє Calcalist, ізраїльський сайт економічних новин, з посиланням на невідомих осіб, які брали участь у продажу.

У McDonald's заявили, що угода з Alonyal залежить від певних умов, і її закриття очікується найближчими місяцями.

Читайте також