Meituan купує «OpenAI для Китаю» за $234 млн

Meituan купує «OpenAI для Китаю» за $234 млн

Cтартап Guangnian Zhi Wai або Light Years Beyond був заснований лише чотири місяці тому Ван Хуейвенем, співзасновником Meituan

Один із найочікуваніших китайських стартапів у галузі штучного інтелекту зазнає значних змін у своєму напрямку.

У заяві, опублікованій у четвер, Meituan оголосила, що повністю придбає Light Years Beyond за $233,7 млн готівкою. Вона також бере на себе борг стартапу у розмірі $50,66 млн.

Придбання відбулося незабаром після того, як Meituan оголосила, що Ван Хуейвень йде з усіх своїх корпоративних посад у гіганті з доставки їжі за станом здоров'я. Зазначалося, що у Вана діагностували депресію, що викликало дискусію щодо проблем психічного здоров'я підприємців у технічному співтоваристві Китаю.

У серії повідомлень про набір персоналу в Jike, соціальній мережі, популярній у китайському технічному співтоваристві, Ван спочатку сказав, що планує особисто інвестувати $50 млн у Light Years Beyond. Цілком можливо, що стартап отримав фінансування від засновника у вигляді боргу, який може бути конвертований у капітал, що відповідає боргу компанії в розмірі $50,66 млн.

Таким чином, загальна вартість операції складає близько $284 млн.

Не маючи продукту, Light Years Beyond від початку оцінювалася в $200 млн, як зазначено в одному з постів Вана в Jike. Це говорить про впевненість інвесторів у винахідливості продукту Вана та їх прагненні використовувати потенціал OpenAI для Китаю.

Читайте також