Micron отримає до $13,6 млрд у вигляді грантів та кредитів США

Micron отримає до $13,6 млрд у вигляді грантів та кредитів США

США планують надати Micron Technology Inc. $6,1 млрд у вигляді грантів і цілих $7,5 млрд у вигляді кредитів, щоб допомогти виробнику мікросхем пам'яті побудувати нові американські заводи

Компанія Micron пообіцяла інвестувати близько $125 млрд у будівництво чотирьох заводів у штаті Нью-Йорк та одного в Айдахо. Згідно з документами, поданими минулого тижня, компанія – найбільший американський виробник мікросхем пам'яті – окремо подала заявку на федеральне фінансування для підтримки проєкту у Вірджинії.

"Ми повертаємо передове виробництво чіпів до Америки через 40 років", - заявив президент Джо Байден на заході в Сіракьюс, штат Нью-Йорк. «Це перетворює нашу напівпровідникову промисловість, стовп сучасної економіки, і створить нову екосистему в галузі досліджень, проєктування та виробництва передових чіпів тут, в Америці».

Байден подякував генеральному директору Micron Санджаю Мехротру за інвестиції в компанію, пожартувавши: «Ми намагалися вас трохи заманити парою сотень мільярдів доларів, але ви прийшли. Здається, це спрацювало».

Один завод, який уже будується у рідному місті Micron у Бойсі, отримає фінансування та буде готовий до виробництва у 2026 році. Ще два в районі Сіракьюс у штаті Нью-Йорк будуть побудовані та готові до виробництва у 2028 та 2029 роках. Micron також планує побудувати два заводи.

Чотири основні передові виробники, що будуються в США, - Micron, Intel, Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. та Samsung Electronics Co. — отримають загалом $27,6 млрд. у вигляді грантів.

Читайте також