Мільярдер Білл Акман інвестує в британського виробника годинників Bremont

Мільярдер Білл Акман інвестує в британського виробника годинників Bremont

Інвестор купує міноритарний пакет акцій виробника люксових годинників, який має намір розширюватися на ринку США

Мільярдер, керуючий хедж-фондом та інвестор Білл Акман об'єднується з контролюючим акціонером Bremont, Hellcat LP, щоб інвестувати в Bremont загалом £48,4 млн.

Інвестиції свідчать про впевненість у Bremont та її планах розширення, спрямованих на швидкозростаючий ринок США, який у 2021 році обігнав Китай і став основним напрямом експорту швейцарських годинників.

Компанія Bremont, заснована братами Ніком і Джайлсом Інгліш в 2002 році, виробляє розкішний годинник в авіаційному та військовому стилі. В даний час це найбільший виробник розкішних годинників у Великобританії, продаж яких за останній фінансовий рік зріс на 28%.

У Bremont повідомили, що після угоди Акман отримає суттєвий міноритарний пакет акцій компанії, не уточнивши, який саме.

Bremont відкрив виробниче підприємство площею 3252 кв. м у Хенлі, Англія, 18 місяців тому. Компанія заявляє, що виробничий майданчик робить його першим підприємством за більш ніж 50 років, яке виробляє механічні годинникові механізми у великих масштабах у Великій Британії.

«Я давно захоплююся красиво оформленим, технологічно складним і міцним годинником Bremont, а також легендарною авіаційною та військовою історією бренду», — йдеться у заяві Акмана.

Читайте також