Нафтові компанії Норвегії планують інвестувати $24 млрд у 2024 році

Нафтові компанії Норвегії планують інвестувати $24 млрд у 2024 році

Нафтогазові компанії, що працюють на норвезькому континентальному шельфі, витратять цього року $24 млрд, що відображає зростання інвестицій у розвідку та існуючі родовища

Витрати на видобуток вуглеводнів та трубопровідний транспорт зростуть на 15% у 2024 році порівняно з 215 млрд крон, витраченими роком раніше, повідомило Статистичне управління Норвегії у вівторок. За прогнозами агентства, витрати у 2025 році становитимуть 216 млрд крон.

Статистичне управління Норвегії повідомило, що наступного року буде «висока інвестиційна активність на багатьох родовищах, розпочатих наприкінці 2022 року». За його словами, нові трубопроводи, які з'єднають ці розробки, а також більш активна діяльність зі збільшення видобутку на родовищах, що вже знаходяться в експлуатації, сприятимуть подальшому збільшенню витрат.

До кінця 2022 року було представлено безліч планів розвитку, оскільки норвезькі нафтогазові компанії прагнули скористатися податковими пільгами доби Covid. Під час пандемії ціни на нафту впали, що викликало побоювання щодо інвестицій та скорочення робочих місць у галузі.

Читайте також