Нідерландський автовиробник Stellantis інвестує €5,6 млрд у Південну Америку

Нідерландський автовиробник Stellantis інвестує €5,6 млрд у Південну Америку

Це стане найбільшою інвестицією в автомобільну промисловість регіону

Компанія Stellantis оголосила про рекордний інвестиційний план для південноамериканського регіону на загальну суму €5,6 млрд на період з 2025 по 2030 рік, що робить його найбільшою інвестицією в історії автомобільної промисловості Бразилії та Південної Америки. Заплановані інвестиції сприятимуть запуску понад 40 нових продуктів протягом цього періоду, а також розвитку нових біогібридних технологій, інноваційних технологій декарбонізації у всьому ланцюжку постачання автомобілів та нових стратегічних можливостей для бізнесу.

Інвестиції Stellantis зміцнюють її лідерство в регіоні, посилюють розвиток місцевої промисловості та прискорюють досягнення довгострокового стратегічного плану Dare Forward 2030, оскільки регіон зберігає своє лідерство у пропозиції чистої, безпечної та доступної мобільності у Бразилії.

"Це оголошення зміцнює нашу довіру і відданість майбутньому південноамериканської автомобільної промисловості і є відповіддю на сприятливе ділове середовище тут", - сказав генеральний директор Stellantis Карлос Таварес. «Як важлива частина нашої стратегії зростання «третього двигуна» Південна Америка візьме на себе провідну роль у прискоренні декарбонізації мобільності разом з нашими співробітниками, нашою мережею поставок та нашими партнерами».

У рамках свого стратегічного плану Dare Forward 2030 Stellantis інвестує понад €50 млрд в електрифікацію протягом наступного десятиліття і знаходиться на шляху до того, щоб до 2038 року стати корпорацією з нульовим викидом вуглецю.

Stellantis NV – один з провідних світових автовиробників, найбільш відомий своїми брендами, включаючи Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS Automobiles, Fiat, Jeep®, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot, Ram, Vauxhall, Free2move та Leasys.

Читайте також