Німецька компанія Knauf купляє земельну ділянку в Києві

Німецька компанія Knauf купляє земельну ділянку в Києві

Київська міська рада ухвалила рішення про продаж земельної ділянки площею 0,33 га по вул. Гарматній, 8 у Солом'янському районі столиці ТОВ "Кнауф Гіпс Київ" для експлуатації та обслуговування ...

Відповідний проєкт рішення на засіданні 4 липня підтримали 77 депутатів. Як зазначено в проєкті рішення, "Кнауф Гіпс Київ" уже сплатило аванс у розмірі 1,4 млн грн згідно з договором від 14 серпня 2023 року. При цьому залишок ціни становить 11,9 млн грн, який компанія має сплатити протягом 10 днів після нотаріального посвідчення договору купівлі-продажу.

За даними Opendatabot, власником ТОВ "Кнауф Гіпс Київ" є німецька фірма Knauf International GmbH (100%). Knauf є провідним світовим виробником гіпсу та будматеріалів.

Активна діяльність компанії на українському ринку почалася в серпні 1996 року зі створення дочірньої фірми «КНАУФ — Маркетинг». В Україні компанія представлена двома заводами з виробництва гіпсокартонних плит. Як повідомлялося, у листопаді 2023 року Національне агентство із запобігання корупції (НАЗК) внесло німецьку Knauf до переліку міжнародних спонсорів війни, який нині скасовано. 17 травня 2022 року, під час повномасштабного вторгнення військ РФ до України, завод було атаковано російською авіацією, під час авіаудару ніхто не постраждав.

Читайте також