Німецька компанія у сфері ВДЕ Enpal досягла оцінки у €2,2 млрд

Німецька компанія у сфері ВДЕ Enpal досягла оцінки у €2,2 млрд

У новому раунді фінансування компанії вдалося залучити €215 млн

За словами представника берлінської компанії Enpal, яка здає в оренду фотоелектричні системи, здійснюючи їхню технічну підтримку та обслуговування, новий раунд фінансування збільшує оцінку компанії приблизно до €2,2 млрд.

Раунд фінансування серії D очолив фонд прямих інвестицій TPG Rise Climate, повідомила компанія, додавши, що ранній інвестор Tesla Westly Group та американський Activate Capital також взяли участь у раунді.

У грудні Enpal отримала рефінансування у розмірі €855 млн від Blackrock Alternatives, ING, Pricoa Private Capital, UniCredit та Infranity.

Enpal, яка має 30 тис. клієнтів у Німеччині та встановлює 2 тис. нових сонячних систем на місяць, наразі не планує IPO, повідомив Reuters представник компанії.

Компанія, заснована у 2017 році, вперше минулого року отримала прибуток із оборотом понад €400 млн.

Цьому сприяло зростання попиту на сонячні енергетичні системи в найбільшій економіці Європи, коли споживачі шукають альтернативні джерела електроенергії для дорогих копалин палива після скорочення поставок енергоресурсів з росії до Німеччини.

«Оскільки ціни на видобувне паливо залишаються високими, а уряди розробляють політику щодо прискорення енергетичного переходу, ми, як і раніше, віримо в важливість декарбонізації будинків по всій Європі», — йдеться в заяві партнера TPG Едварда Беклі.

Опитування, проведене Німецькою асоціацією сонячної енергетики (BSW) у грудні, показало, що три чверті домовласників у Німеччині розглядають можливість встановлення сонячної системи на даху, а кожен п'ятий планує зробити це протягом найближчих 12 місяців.

За даними BSW, торік кількість нових фотоелектричних установок у Німеччині збільшилася приблизно на 30%.

Читайте також