Німецька Schott залучає €813 млн у ході IPO підрозділу з виробництва медпосуду

Німецька Schott залучає €813 млн у ході IPO підрозділу з виробництва медпосуду

Розміщення акцій Schott Pharma AG було оцінено у €27 за штуку, що знаходиться у верхній половині початкового діапазону від €24,50 до €28,50

Schott AG залучить щонайменше €813 млн від первинного публічного розміщення свого підрозділу з виробництва медичного посуду, що стане найбільшим лістингом акцій у Німеччині цього року.

Торги новими акціями розпочнуться у Франкфурті у четвер.

Schott, виробник спеціальної скляної продукції, що належить Carl Zeiss Foundation, продає 30,1 млн акцій у рамках базової пропозиції. Згідно з заявою, якщо андеррайтери мають достатній попит на розміщення додаткових акцій, угода може залучити до €935 млн.

Франкфурт виявляється рідкісною яскравою плямою на все ще похмурому європейському ринку IPO, де німецькі компанії виходять на лістинг швидше, ніж їхні колеги по всьому континенту. Інші лістинги у Німеччині цього року включають компанію з виробництва екологічно чистого водню Thyssenkrupp Nucera AG та фірму веб-хостингу Ionos SE.

Інвестиційне управління Катару купує акції Schott Pharma на €200 млн за ціною IPO як наріжний інвестор.

BNP Paribas SA, Bank of America Corp. та Deutsche Bank AG очолили продаж акцій, а Jefferies Financial Group Inc. та Citigroup Inc. у співпраці з Commerzbank AG та LBBW виступили спільними букранерами.

Читайте також