Nissan купує місцевого виробника акумуляторів Vehicle Energy Japan

Nissan купує місцевого виробника акумуляторів Vehicle Energy Japan

В даний час компанія розробляє та виробляє літій-іонні акумулятори, акумуляторні модулі та системи керування батареями для гібридних автомобілів

Nissan Motor погодився придбати контрольний пакет акцій Vehicle Energy Japan, місцевої компанії, що займається розробкою та виробництвом автомобільних літій-іонних акумуляторів та пов'язаних із ними виробничих систем.

Автовиробник заявив, що VEJ має інтегровану виробничу систему для складання акумуляторних елементів в акумуляторні блоки, а також передову технологію системи управління батареями.

В даний час компанія розробляє та виробляє літій-іонні акумулятори, акумуляторні модулі та системи керування батареями для гібридних автомобілів. У компанії є три заводи з виробництва акумуляторів у Японії та один у Мічигані.

Nissan заявив, що планує придбати всі звичайні акції VEJ, що належать Японській інноваційній мережній корпорації (INCJ), після того, як вона завершить всі необхідні процедури регулювання, а також підпишеться на нові звичайні акції, які будуть випущені VEJ.

Вартість угоди не розголошується.

Після угоди VEJ стане консолідованою дочірньою компанією Nissan, а міноритарні пакети належатимуть існуючим акціонерам Maxell та Hitachi Astemo.

Nissan заявив, що інвестиції в VEJ дозволять йому забезпечити стабільне постачання акумуляторів і зробити свій внесок у розробку нових акумуляторів з конкурентними перевагами як з точки зору продуктивності, так і з точки зору вартості за постійної підтримки існуючих акціонерів.

Читайте також