Норвезький розробник ПЗ Visma залучає нових інвесторів з оцінкою в €19 млрд

Норвезький розробник ПЗ Visma залучає нових інвесторів з оцінкою в €19 млрд

Кошти залучено від близько 20 нових інвесторів, у тому числі Altaroc, Jane Street та NYC Retirement System, за допомогою інвестицій в акціонерний капітал на суму понад €1 млрд

Норвезька компанія-розробник програмного забезпечення Visma залучила нових інвесторів шляхом продажу акцій, що оцінює компанію у €19 млрд, щоб допомогти фінансувати міжнародну експансію.

Угода включає додаткові €3 млрд від існуючих акціонерів, включаючи приватну інвестиційну компанію Hg, яка є мажоритарним інвестором, а також існуючих співінвесторів ICG, TPG та менеджменту Visma.

Раніше в четвер агентство Reuters повідомило, що акціонери норвезької компанії-розробника програмного забезпечення ведуть переговори про продаж міноритарної частки групі нових та існуючих інвесторів.

"Сьогодні Visma - найбільший у Європі бізнес з розробки програмного забезпечення, що належить приватним інвестиціям, який зараз зростає вдвічі швидше порівняно з тим, коли ми вперше інвестували у 2006 році", - сказав Нік Хамфріс, старший партнер Hg.

У рамках угоди Hg залишиться мажоритарним акціонером Visma, продавши частину своєї частки з одного зі своїх старих фондів та реінвестуючи у бізнес із нового фонду.

Visma була оцінена в $12,2 млрд, включаючи борг у листопаді 2020 року, коли Warburg Pincus і TPG погодилися купити міноритарні пакети акцій.

Visma - це компанія, що надає програмні послуги (SaaS), в якій працює понад 11 тис. співробітників, які виробляють програмні продукти для бухгалтерського обліку, розрахунку заробітної плати та управління персоналом для клієнтів у регіонах Північної Європи, Бенілюксу та Балтії. Згідно з річним звітом, у 2022 році виручка компанії склала понад €2 млрд.

Читайте також