Novo купує американську біотехнологічну компанію Forma Therapeutics за $1,1 млрд

Novo купує американську біотехнологічну компанію Forma Therapeutics за $1,1 млрд

Novo Nordisk A/S прагне розширити свою присутність у галузі лікування рідкісних захворювань крові

Згідно з заявою, зробленою в четвер, данська фірма Novo Nordisk A/S, яка стоїть за деякими з ліків, що найбільше продаються в світі, від ожиріння і діабету, заплатить $20 за акцію Forma Therapeutics готівкою. Це майже на 50% більше, ніж ціна закриття у середу.

Forma фокусується на лікуванні пацієнтів з рідкісними захворюваннями крові та серповидно-клітинною анемією – хворобливим, іноді смертельним захворюванням, яке в США в основному вражає чорношкірих.

Novo заявила, що це придбання доповнює її стратегію щодо диверсифікації та створення лінійки трансформуючих ліків для пацієнтів з «рідкісними та руйнівними захворюваннями».

Раніше цього місяця головний виконавчий директор Novo Ларс Фрургаард Йоргенсен повідомив Bloomberg News, що компанія «все більш відкрита» для придбань, ліцензійних угод та угод про співпрацю. Він сказав, що група хотіла спиратися на біологію та технології, які вона розуміє та контролює, і «може продовжувати інвестувати».

Серповидно-клітинна анемія, яка довгий час ігнорується галуззю, швидко стає предметом пильної уваги: Pfizer Inc. нещодавно купила Global Blood Therapeutics Inc., яка має багатообіцяючі ліки для лікування цього захворювання, за $5,4 млрд.

Novo заявила також, що угода з Forma не вплине на її перспективи на поточний фінансовий рік або на її поточну програму викупу акцій.

Читайте також