Novo Nordisk купує німецьку фармкомпанію Cardior Pharmaceuticals за €1 млрд

Novo Nordisk купує німецьку фармкомпанію Cardior Pharmaceuticals за €1 млрд

Угода розширить кардіобізнес Novo Nordisk

Придбання Cardior Pharmaceuticals, яка займається створенням ліків для лікування хвороб серця, дозволить Novo Nordisk розширити свій портфель, щоб він не обмежувався лише популярними засобами зниження ваги.

Cardior – це лідер у дослідженнях та розробці препаратів, які торкаються РНК з метою профілактики хвороб серця та боротьби з ними, заявила Novo Nordisk. Угода про купівлю Cardior включає права на речовину CDR132L, яка проходить другу фазу клінічних випробувань щодо ефективності проти серцевої недостатності. Засіб розроблений для того, щоб зупинити та частково розгорнути перебіг хвороби, що потенційно може призвести до довгострокових покращень роботи серця, заявила Novo.

«Ця угода — важливий крок уперед у стратегії Novo Nordisk щодо присутності в сегменті серцево-судинних захворювань, які є найпоширенішою причиною смерті у світі», — стверджує компанія.

Сума угоди може досягти €1,025 млрд, включаючи разову виплату та додаткові бонуси у разі досягнення певних результатів у розробці та випуску на ринок.

Читайте також