NYCB продасть JPMorgan іпотечних складських кредитів на майже $5 млрд

NYCB продасть JPMorgan іпотечних складських кредитів на майже $5 млрд

Регіональний кредитор New York Community Bancorp, який перебуває у важкому становищі, заявив, що погодився продати близько $5 млрд у вигляді іпотечних складських кредитів JPMorgan Chase

Угода зміцнює ліквідність та капітал NYCB, оскільки він здійснює вирішальний поворот до повернення до прибутковості протягом наступних двох років.

NYCB очікує, що угода додасть 65 базисних пунктів до коефіцієнта достатності капіталу CET1 та зміцнить профіль ліквідності, оскільки доходи від продажу будуть реінвестовані у кошти та цінні папери.

За прогнозами, співвідношення грошових коштів та цінних паперів до сукупних активів покращиться до 24% з 20% станом на 31 березня, повідомив банк і додав, що очікується його прогнозне співвідношення кредитів до депозитів. знизиться до 104%, порівняно зі 110% на кінець першого кварталу.

Продаж кредитів відбувся після того, як NYCB пообіцяв скоротити свій баланс за рахунок скорочення непрофільних активів.

Компанія заявила, що скоротить частку в секторі комерційної нерухомості, своєму основному бізнесі, який постраждав через більш високі витрати на позики і зниження заповнюваності, приблизно до $30 млрд з майже $47 млрд наприкінці березня.

Читайте також