Оборонний стартап Helsing отримав оцінку у €5 млрд для розширення на східному фланзі НАТО

Оборонний стартап Helsing отримав оцінку у €5 млрд для розширення на східному фланзі НАТО

Стартап Helsing, який розробляє ПЗ на основі ШІ для потреб оборони, залучив €450 млн, які він планує використати для розширення своєї присутності в європейських країнах, що межують із росією

Компанія Helsing, створена у 2021 році, виробляє програмне забезпечення, призначене для підвищення можливостей озброєнь, таких як безпілотники та винищувачі, а також для покращення рішень на полі бою. Компанія, яка планує оголосити про своє фінансування в четвер, заявляє, що веде діяльність в Україні з 2022 року і веде переговори з країнами на східному фланзі НАТО — країнами Балтії та Східної Європи, які стикаються з агресією зі сторони росії.

Новий раунд, який очолює General Catalyst, оцінює компанію в €4,95 млрд ($5,4 млрд).

Стартап є одним із кількох новачків в обороні, які залучили хвилі венчурних доларів після вторгнення росії в Україну. Оборонні бюджети в Європі збільшилися, і прибалтійські чиновники забили на сполох через агресивне використання росією тактики, такої як глушення GPS.

Helsing був створений у Німеччині. Він позиціонує себе як загальноєвропейський оператор, заявляючи про штаб-квартири в Мюнхені, Лондоні та Парижі.

Helsing намагався працювати як з відомими гравцями в обороні, так і безпосередньо вигравати військові контракти. Стартап уклав угоди з Airbus SE та міністерствами оборони Німеччини та України.

На сьогодні Helsing залучив €769 млн від інвесторів, включаючи Prima Materia, інвестиційний фонд, співзасновником якого є засновник Spotify Technology SA Даніель Ек, та шведський постачальник оборонної продукції Saab AB, який брав участь у його фінансуванні у вересні минулого року.

Читайте також