Партнер Nvidia SMC залучає $950 млн для розвитку серверів ШІ

Партнер Nvidia SMC залучає $950 млн для розвитку серверів ШІ

Сінгапурський центр обробки даних Sustainable Metal Cloud залучає близько $950 млн нових інвестицій, прагнучи використовувати глобальний бум штучного інтелекту для стимулювання свого зростання

Компанія SMC, філія австралійської Firmus Technologies, завершує початковий раунд акціонерного капіталу на суму близько $400 млн, повідомили інформовані джерела. Шестирічна фірма також перебуває у процесі залучення $550 млн у вигляді боргу, повідомили джерела, які попросили не називати їхніх імен, оскільки плани є конфіденційними.

SMC входить до компаній центрів обробки даних, націлених на Азію, оскільки глобальні технологічні конгломерати і стартапи ШІ шукають обчислювальні потужності для своїх послуг. Компанія пропонує клієнтам використовувати передові чіпи Nvidia Corp., які мають вирішальне значення для розробки та запуску програм ШІ.

В даний час у Сінгапурі працює понад 1200 високопродуктивних чіпів Nvidia H100 AI, і їх кількість планується збільшити до 5000 до кінця року. Попит на цю модель настільки великий, що деяким клієнтам доводиться чекати на неї до шести місяців.

SMC, яка також підтримується сінгапурською ST Telemedia Global Data Centres, розробляє технологію охолодження, яка, за її словами, може скоротити споживання енергії центрами обробки даних майже на 50%. Її метод полягає у зануренні комп'ютерів центру обробки даних у рідину для швидшого відведення тепла.

Читайте також