Південнокорейська Krafton придбає 10% польського виробника відеоігор PCF Group

Південнокорейська Krafton придбає 10% польського виробника відеоігор PCF Group

Угода позначиться на якості та маркетингу розроблюваних ігор

Польський виробник відеоігор PCF Group заявив, що Krafton Inc, південнокорейська компанія, яку підтримує китайська Tencent, придбає 10% акцій компанії.

Відповідно до інвестиційної угоди, підписаної PCF Group та її найбільшим акціонером і генеральним директором Себастьяном Войцеховськи, Krafton підпишеться на новостворені акції PCF Group за емісійною ціною 40,20 злотих за акцію, що на 9% вище за ціну закриття вівторка.

«Для PCF залучення інвестора в особі Krafton може позитивно позначитися на якості та маркетингу ігор, що розробляються», — написав у замітці Петро Богуш з Erste Group.

Войцеховськи володіє 49,76% акцій виробника високобюджетних шутерів, таких як "Painkiller", "Gears of War: Judgment" або "Outriders".

Польська компанія планує випустити до 5,8 млн акцій, щоб залучити $68,27 млн для реалізації своєї нової стратегії в міру переходу до самостійної публікації ігор.

За словами Богуша, якщо буде випущено максимальну кількість акцій, Krafton придбає акції на суму 144,5 млн злотих і стане основним інвестором, який бере участь у випуску.

Читайте також