Південнокорейська Mirae Asset придбає індійський брокерський підрозділ BNP Paribas за $370 млн

Південнокорейська Mirae Asset придбає індійський брокерський підрозділ BNP Paribas за $370 млн

Угода забезпечить зростання індійського бізнесу Mirae Asset

Південнокорейська компанія Mirae Asset Securities у вівторок заявила, що придбає індійський роздрібний брокерський підрозділ французького банку BNP Paribas Sharekan.

Mirae Asset, інвестиційно-банківська та біржова брокерська фірма, купує 72,76% акцій Sharekan, як показали біржові документи.

Крім того, згідно з біржовою документацією, компанія також придбає 99,9% акцій індійської компанії Human Value Developers приблизно за 199 мільярдів вон. Human Value Developers володіє 27,24% акцій Sharekan.

Угода укладена тоді, коли на індійському фондовому ринку спостерігається дуже висока активність роздрібної торгівлі, а акції торгуються на рекордно високих рівнях.

У заяві BNP Paribas говориться, що вона має намір продати всю свою частку в Sharekhan Group компанії Mirae, не розкриваючи подробиць.

Угода «прагне забезпечити зростання індійського бізнесу за рахунок придбання місцевої брокерської компанії з урахуванням структурного довгострокового потенціалу зростання індійської промисловості цінних паперів», йдеться у документах.

Читайте також