Покупкою збанкрутілого Silicon Valley Bank зацікавився JPMorgan

Покупкою збанкрутілого Silicon Valley Bank зацікавився JPMorgan

JPMorgan Chase & Co та PNC Financial Service Group ведуть переговори про придбання SVB Financial Group

Як повідомило видання Axios, JPMorgan Chase & Co та PNC Financial Service Group домовляються про купівлю SVB Financial Group, якій належав Silicon Valley Bank.

Угода передбачає виключення банківського підрозділу Silicon Valley Bank, який зараз перебуває під контролем влади США.

У переговорах також беруть участь Apollo Management та Morgan Stanley. Apollo, зокрема, зацікавлена у фінансуванні угоди або придбанні частини бізнесу збанкрутілого банку.

Незважаючи на те, що SVB отримав відсотки від PNC і Royal Bank of Canada, регулюючі органи США оголосили прийом заявок на купівлю збанкрутілого кредитора.

Найбільший банк Кремнієвої долини Silicon Valley Bank отримував гроші високотехнологічних стартапів, частину яких залишав на своїх рахунках, а частину – інвестував у довгострокові казначейські та іпотечні облігації.

ФРС підвищила відсоткові ставки практично відразу після того, як Silicon Valley купив величезну кількість облігацій. Зростання ставок призвело до того, що активи банку ставали менш привабливими, оскільки прибуток за щойно випущеними державними облігаціями був вищим.

10 березня було оголошено про банкрутство Silicon Valley Bank, що стало найбільшим крахом на банківському ринку з часів економічної кризи 2008 року та другим за величиною в історії США.

Читайте також