Польський фонд Radix Ventures залучив на €41 млн на підтримку стартапів з України та інших країн ЦСЄ

Польський фонд Radix Ventures залучив на €41 млн на підтримку стартапів з України та інших країн ЦСЄ

Польський Radix Ventures оголосив про перший раунд фінансування на €41 млн, який підтримали EIF, PFR Ventures, а також група приватних інвесторів із Центральної та Східної Європи

Як зазначили у Radix Ventures, це наближає фонд до мети залучити €60 млн для інвестицій у deeptech-стартапи на стадіях late-seed у ЦСЄ. Керівники прагнуть «знаходити, відбирати і підтримувати найперспективніші стартапи в цій сфері, щоб допомогти масштабуватися і досягти успіху».

За словами венчурного партнера Radix Ventures Сергія Соколенка, українські підприємці, які працюють у галузі deeptech та технологій подвійного призначення по всій Європі та Україні, також можуть скористатися сильними зв'язками Radix Ventures з виробничими та дослідницькими базами у Польщі та інших країнах ЦСЄ.

Radix Ventures є новим польським фондом венчурного капіталу із трьома генеральними партнерами – Павлом Бохняржем, Войцехом Ратимирським та Михалом Урбановським. Фонд спеціалізується на інвестуванні у стартапи на late-seed стадіях розвитку у Центральній та Східній Європі. Місію вбачають у підтримці інновацій, що сприяють сталому розвитку та технологічному прогресу.

Читайте також