Qatar Wealth Fund інвестує у розробника ПЗ Celonis з оцінкою в $13 млрд

Qatar Wealth Fund інвестує у розробника ПЗ Celonis з оцінкою в $13 млрд

Celonis отримала фінансування у розмірі $1 млрд

Celonis, компанія-розробник ПЗ, що базується в Мюнхені та Нью-Йорку, отримала фінансування у розмірі $1 млрд від інвесторів, включаючи Управління з інвестицій Катару, для розвитку свого бізнесу з продажу ПЗ, яке допомагає компаніям підвищувати ефективність своєї діяльності.

Компанія була оцінена майже в $13 млрд у рамках раунду, який був проведений на тлі зростання попиту на її продукти для аналізу даних, сказав в інтерв'ю со-генеральний директор Алекс Рінке. За його словами, побоювання з приводу інфляції та все більш складних ланцюжків постачання стимулювали новий бізнес.

За словами Ринке, продажі подвоїлися за останній рік, оскільки зміни у ширшому макроекономічному середовищі змушують компанії вдосконалювати свої процеси та знаходити можливості для економії.

Заснована у 2011 році, Celonis є однією з компаній, що розробляють інструменти «інтелектуального аналізу процесів», які підприємства використовують для виявлення неефективності своєї діяльності, яку людське око може не помітити. Наприклад, технологія може помітити, що фірма двічі оплачує рахунок через невелику різницю в написанні.

Ринке сказав, що частина зібраних грошей може бути використана на придбання інших підприємств. Celonis завершила своє четверте придбання у березні, заплативши $100 млн за стартап, який розширив свої послуги на продукти Microsoft Corp.

Читайте також