Qualcomm купує ізраїльського виробника мікросхем Autotalks за $350 - $400 млн

Qualcomm купує ізраїльського виробника мікросхем Autotalks за $350 - $400 млн

Американська компанія планує за рахунок придбання покращити технології автомобільної безпеки Snapdragon

Qualcomm оголосила про придбання Autotalks, ізраїльського виробника мікросхем, який створює напівпровідники та системи на основі технології a-chip для забезпечення безпеки автомобілів.

Компания Qualcomm Inc пока не раскрыла условия сделки, но заявила, что технология Autotalk будет включена в ее продукт для автономного вождения под названием Snapdragon Digital Chassis. Джерела повідомляють, що Qualcomm заплатить за стартап $350 – 400 млн.

Технологія Autotalks використовується в датчиках, які допомагають транспортним засобам та їхнім водіям виявляти дорожні небезпеки, такі як зустрічні транспортні засоби у сліпих зонах водія; вона також зв'язується з іншими транспортними засобами, використовуючи сумісні технології підвищення швидкості відгуку.

Qualcomm заявила, що планує інтегрувати комунікаційну технологію Autotalks V2X у свій портфель Snapdragon, орієнтований на мобільність.

За даними Pitchbook, компанія Autotalks, заснована в 2009 році, залучила $110 млн. Серед його численних прихильників була низка стратегічних інвесторів, таких як Samsung, Hyundai та Toyota, а також Gemini Israel і Magma Venture Partners.

Не дивно, що Qualcomm придбала таку компанію як Autotalks. У світі передових автомобільних технологій безпека стала одним із найважливіших питань, але також і однією з найприбутковіших можливостей при створенні автономних систем та систем допомоги водієві. Тому розширення можливостей та асортименту продукції Qualcomm у цій галузі є логічним наступним кроком.

У вересні 2022 року Qualcomm заявила, що її майбутні замовлення, пов'язані з автомобільними технологіями, зросли більш ніж на $10 млрд доларів до $30 млрд, оскільки автовиробники все частіше оснащують свої автомобілі системами допомоги водіям.

Підрозділ Qualcomm Inc – компанія Snapdragon Digital Chassis конкурує з Intel Mobileye Global та Nvidia Corp за частку у цьому сегменті ринку.

Виторг автомобільного бізнесу Qualcomm зріс на 20% до 447 млн доларів у другому кварталі 2023 року.

Читайте також