Quantum Capital придбає виробника електроенергії Cogentrix за $3 млрд

Quantum Capital придбає виробника електроенергії Cogentrix за $3 млрд

Приватна інвесткомпанія Quantum Capital Group придбає американського незалежного виробника електроенергії Cogentrix Energy приблизно за $3 млрд

Комунальні підприємства залучають все більший інтерес інвесторів, оскільки технологічні інновації, включаючи штучний інтелект та центри обробки даних, стимулюють попит на електроенергію.

За даними дослідження Morgan Stanley, очікується, що споживання електроенергії тисячами гігантських обчислювальних сховищ, що входять до складу центрів обробки даних, у всьому світі потроїться до 46 Тераватт-годин (ТВт·год) цього року порівняно з менш ніж 15 ТВт·год 2023 року.

"Ми знаходимося на критичному етапі розвитку внутрішнього ринку електроенергії... Зараз, як ніколи, нам потрібна надійна та ефективна енергетична інфраструктура", - заявив засновник і генеральний директор Quantum Віл Ванлох.

Компанія Cogentrix, яку Carlyle купила у Goldman Sachs у 2012 році, складається з 5,3 ГВт електростанцій, що працюють на природному газі, розташованих у регіональних зонах електропередачі Пенсільванія-Нью-Джерсі-Меріленд (PJM), Техас та Нова Англія.

Очікується, що угода буде закрита в період між четвертим кварталом 2024 року та першим кварталом 2025 року, а Cogentrix, як і раніше, очолюватиметься нинішнім генеральним директором Джоном Реганом та існуючою командою менеджерів.

Компанія Quantum зі штаб-квартирою в Х'юстоні, яка з моменту свого створення в 1998 році управляла інвестиційними зобов'язаннями на суму понад $27 млрд, надає акціонерний капітал, кредити та венчурний капітал для світової енергетичної галузі.

Читайте також