Repsol продає частку видобувного бізнесу на $3,4 млрд американської EIG

Repsol продає частку видобувного бізнесу на $3,4 млрд американської EIG

Продаж прискорює перехід Repsol до низьковуглецевого виробництва

Іспанський нафтогазовий гігант Repsol SA продає 25% свого підрозділу з розвідки та видобутку за $3,4 млрд американської приватної інвестиційної компанії EIG Global Energy Partners LLC.

Ця угода є другим продажем Repsol за останні місяці, оскільки мадридський виробник нафти збирає кошти на оплату проектів з низьким рівнем викидів, а також знижує вартість капіталу. Repsol була першою великою нафтовою компанією, яка оголосила про стратегічний розвиток відновлюваної енергетики.

Європейські нафтові та газові гіганти, які розбагатіли на зростаючих цінах, розглядають питання, чи варто прискорити перехід на екологічно чисту енергію. Продаж активів Repsol контрастує з підходом інших великих нафтових компаній, які поки що опираються тиску з продажу частини свого традиційного бізнесу. Виручка від продажу частки сприятиме досягненню стратегічної мети Repsol, яка полягає в тому, щоб до 2030 року на підприємства з низьким рівнем викидів вуглецю припадало 45% капіталу.

Угода складається з акціонерного капіталу у розмірі $3,4 млрд та чистого боргу у розмірі $1,4 млрд.

Вашингтонська приватна інвестиційна компанія EIG інвестує в основному в енергетику та інфраструктуру в усьому світі.

Угода з Repsol включає можливість проведення первинного публічного розміщення акцій нового підрозділу з 2026 року у США. Підрозділ розвідки та видобутку має активи у 14 країнах та планує видобувати 570 тис. барелів нафтового еквівалента на добу у 2022 році. Доведені та ймовірні запаси компанії становлять 2,3 млрд барелів нафтового еквівалента, 70% з яких припадає на газ.

Читайте також