Роман Абрамович виставив на продаж американські активи Evraz

Роман Абрамович виставив на продаж американські активи Evraz

Металургійна компанія російського олігарха почала збирати заявки від потенційних покупців на північноамериканські активи - дивізіон Evraz North America

У компанії Evraz заявили, що реалізація цих активів "дозволить розкрити вартість Північноамериканського дивізіону як незалежної компанії".

Процес збору заявок ведеться відповідно до генеральної ліцензії, виданої Управлінням із застосування фінансових санкцій Великобританії (OFSI). Продаж активів вимагатиме погодження з органами влади, які контролюють дотримання санкцій, включаючи OFSI.

Evraz заявив, що не повідомлятиме про розвиток цього процесу до його завершення.

Evraz North America виробляє сталеву продукцію для залізничного, енергетичного, промислового та будівельного ринку у Північній Америці. Дивізіон включає два електросталеплавильні виробництва, чотири підприємства з випуску сталевого прокату та вісім трубних заводів, ломозаготівельну мережу з 17 підприємств. Сукупні потужності підприємств дивізіону з виплавки становлять 2,3 млн. тон, потужності з випуску готової продукції – 3,5 млн. тнн.

Найбільші акціонери Evraz: мільярдер Роман Абрамович (28,64%) та його партнери – Олександр Абрамов (Abiglaze Ltd, 19,32%) та Олександр Фролов (Crosland Global Limited, 9,65%).

Читайте також