Російський золотодобувач Полюс оголосив про викуп акцій на $6,3 млрд

Російський золотодобувач Полюс оголосив про викуп акцій на $6,3 млрд

Компанія вирішила виключити свої депозитарні розписки з лістингу Лондонської фондової біржі, частково через санкції США та Великобританії проти неї у зв'язку з діями росії в Україні

Російський виробник золота "Полюс" у понеділок повідомив, що його рада директорів схвалила викуп акцій на суму до $6,3 млрд, що може підвищити його фінансову гнучкість для майбутніх угод щодо злиття та поглинання і вже призвело до різкого зростання його цінних паперів, котируються на московської біржі.

Як і більшість російських фірм, "Полюс" пристосовується до життя в умовах обмеженого доступу до західних ринків та капіталу.

«Полюс» робить ставку на ціни на золото та збільшення видобутку, що забезпечує стабільність його фінансових показників, і може перейти до операцій зі злиття та поглинання або можливих розміщень на ринках капіталу після завершення зворотного викупу.

«Викуплені акції можуть стати інструментом для різних угод M&A та проєктного фінансування, що коштуватиме компанії дешевше, ніж залучення позикових коштів», — сказав представник «Полюса».

"Максимальна кількість акцій, яка може бути придбана, становить приблизно 29,99% від усіх розміщених акцій", - йдеться в повідомленні "Полюса".

"Компанія хотіла б зберегти ліквідність акцій, але розмір у вільному обігу буде визначено постфактумом", - сказав представник "Полюса".

Читайте також