Аналітики прогнозують рекордне подорожчання ціни на золото до $2500 за унцію

Аналітики прогнозують рекордне подорожчання ціни на золото до $2500 за унцію

Ціни на золото можуть оновити історичні максимуми у 2024 році на побоюваннях щодо глобальної рецесії та завдяки закінченню циклу підвищення відсоткових ставок ключових центробанків світу

Ціни на золото можуть оновити історичні максимуми наступного року на побоюваннях з приводу глобальної рецесії та завдяки закінченню циклу підвищення відсоткових ставок ключових центробанків світу прогнозують аналітики, причому найбільш радикальні оцінки передбачають зростання котирувань золота до $2500 за унцію.

"Моя мета - $2500 до кінця 2024 року. Багато в чому це пов'язано з тим, що рецесійні фактори можуть посилитися до кінця 2023 року і набрати чинності в 2024 році, - написав засновник Livermore Partners Девід Нойхаузер. - Мені здається, наступного року золото оновить максимуми і піде ще вище”.

"Я цілком впевнений, що ми побачимо золото по $2500 у найближчі пару років", - вважає глава Wheaton Precious Metals Ренді Смолвуд, також вказавши на рецесійні сигнали як на позитивний фактор для дорогоцінного металу.

Поточний рекорд котирувань був встановлений 7 серпня 2020 на рівні $2072,5 за тройську унцію.

"Мені здається, золото перевищить позначку $2100 наприкінфці 2023 або на початку 2024 року", - зазначив керуючий директор TD Securities Барт Мелек, додавши, що у своєму прогнозі він виходить із припущення, що Федеральний резерв візьме паузу у підвищенні ставок.

Золото показало найкращу динаміку порівняно з більшістю інших класів активів за останні 12 місяців, зазначив Мелек. На його думку, це свідчить про стійкість дорогоцінного металу перед зростаючими відсотковими ставками і про його цінність як надійний актив, що забезпечує захист від інфляції.

Котирування грудневих контрактів на золото на нью-йоркській біржі Comex до 15:05 у п'ятницю підвищилися на 0,1%, до $1951 за тройську унцію.

Читайте також