Samsung інвестує $230 млрд у створення мегачипового кластера

Samsung інвестує $230 млрд у створення мегачипового кластера

Інвестиції передбачають будівництво найбільшої у світі бази з виробництва напівпровідників неподалік столиці Сеул

Samsung Electronics заявила, що розраховує інвестувати $230 млрд протягом наступних 20 років в амбітний національний проєкт Південної Кореї з будівництва найбільшої у світі бази виробництва напівпровідників недалеко від столиці Сеул.

"Мегакластер" з виробництва чіпів, який буде створений у провінції Кенгідо до 2042 року, спиратиметься на п'ять нових напівпровідникових заводів, побудованих Samsung. За даними міністерства торгівлі, промисловості та енергетики Південної Кореї, він буде спрямований на залучення 150 інших компаній, які виробляють матеріали та компоненти або розробляють високотехнологічні мікросхеми.

Компанія Samsung, гігант світового ринку пам'яті, намагається розширити свою присутність на ринку передових чіпів, очікуючи, що найближчими роками попит різко зросте із впровадженням нових технологій, таких як бездротові мережі 5G, штучний інтелект та безпілотні автомобілі.

План Південної Кореї з'явився тоді, коли інші технологічні центри, включаючи США, Японію та Китай, нарощують власне виробництво чіпів, застосовуючи протекціоністські заходи, знижуючи податки і надаючи значні субсидії залучення інвестицій.

Читайте також