Швеція має намір побудувати 10 нових ядерних реакторів до 2045 року через зростання попиту на електроенергію

Швеція має намір побудувати 10 нових ядерних реакторів до 2045 року через зростання попиту на електроенергію

Швеція заявила, що їй необхідно потроїти потужності атомної енергетики протягом кількох наступних десятиліть, щоб задовольнити сплеск попиту на електроенергію

Міністр клімату та енергетики країни Роміна Пурмохтарі заявила, що до 2045 року необхідно побудувати щонайменше 10 нових звичайних реакторів. Сьогодні у найбільшій скандинавській країні працює шість реакторів.

Швеція потребує всіх нових енергетичних потужностей, які вона може отримати, оскільки попит може подвоїтися у наступні кілька десятиліть на тлі електрифікації промисловості та транспорту. Нові атомні електростанції є основою стратегії уряду щодо збільшення виробництва електроенергії.

Vattenfall AB та фінська компанія Fortum Oyj вивчають можливість створення невеликих модульних реакторів, які можуть бути введені в експлуатацію у першій половині наступного десятиліття. Однак німецька енергокомпанія Uniper SE, яка експлуатує найбільший реактор Швеції, раніше цього місяця завдала удару по амбіціях уряду, заявивши, що не планує вкладати додаткові кошти в цю технологію.

Читайте також