Шведський виробник засобів особистої гігієни Zewa та Libresse продав бізнес та залишив ринок РФ

Шведський виробник засобів особистої гігієни Zewa та Libresse продав бізнес та залишив ринок РФ

Шведська компанія Essity, яка виробляє такі засоби особистої гігієни як Zewa та Libresse, заявила про закриття угоди продажу бізнесу та вихід з РФ

Шведська компанія з виробництва засобів гігієни та охорони здоров'я Essity, яка, серед іншого, володіє брендами Libero, Libresse і Zewa, оголосила, що завершила угоду щодо продажу свого бізнесу в РФ за 1,2 млрд шведських крон (майже $117 млн).

У квітні 2022 року Essity розпочала роботу над виходом з російського ринку, а у 2022 році було проведено списання активів компанії в Росії на суму близько 1,7 млрд шведських крон.

"З початку війни Росії проти України ми повністю зосередилися на виході з Росії. Сьогодні ми завершили продаж нашого бізнесу після тривалого і складного процесу", - заявив президент і генеральний директор Essity Магнус Грот.

У 2022 році чисті продажі Essity в Росії становили близько 2% від загальних консолідованих чистих продажів компанії.

Покупцем є російська компанія ТОВ "Нові технології", бенціфіціаром якої є Ігор Шилов.

Зазначається, що Essity підписала угоду про продаж бізнесу з покупцем, і зараз транзакція схвалена російською владою. Компанія очікує на завершення угоди до кінця другого кварталу 2023 року.

 

 

У руснявому міністерстві зазначали: "Справді, керівництво глобальної шведської компанії Essity прийняло рішення залишити російський ринок і передати право управління виробничими потужностями російським акціонерам. Діяльність підприємства триватиме, а це рішення не торкнеться асортименту та обсягів продукції, і не вплине на її вартість".

Але ми то знаємо...

Читайте також