Сінгапурський стартап Silicon Box інвестує €3,2 млрд у завод з виробництва чіпів в Італії

Сінгапурський стартап Silicon Box інвестує €3,2 млрд у завод з виробництва чіпів в Італії

Стратегічними інвесторами Silicon Box є Hillhouse Capital, корпоративний венчурний підрозділ Lam Research та Tata Electronics

Стартап із виробництва напівпровідників Silicon Box інвестує €3,2 млрд в Італії для будівництва заводу з виробництва мікросхем на півночі країни, заявив у понеділок міністр промисловості Адольфо Урсо.

«Нещодавні глобальні потрясіння наголошують на необхідності створення більш стійкого ланцюжка постачання напівпровідників у Європі», — сказав Урсо журналістам. Очікується, що завод з виробництва чиплетів за повної потужності створить 1600 робочих місць.

Заява сінгапурської компанії Silicon Box була зроблена після того, як уряду не вдалося переконати американського гіганта-виробника мікросхем Intel Corp, ринкова капіталізація якого складає близько $186 млрд, інвестувати до Італії. У січні Silicon Box закрила раунд фінансування на суму $200 млн, внаслідок чого її оцінка перевищила $1 млрд. Уряд не одразу уточнив, звідки надходитиме фінансування.

Intel відклала проект інвестицій у європейський завод із виробництва серверної частини. Як випробувальний та складальний майданчик вона обрала Польщу. Очікується, що компанія інвестує €30 млрд у новий завод із виробництва мікросхем у німецькому місті Магдебург за підтримки субсидій у розмірі €10 млрд із Берліна.

Читайте також