SoftBank планує випустити облігації в Японії на суму $3,5 млрд

SoftBank планує випустити облігації в Японії на суму $3,5 млрд

SoftBank Group планує випуск великих облігацій на внутрішньому ринку ієн, які зможуть зробити технологічний конгломерат одним із найбільших азіатських корпоративних позичальників на боргових ринках

Згідно із заявою компанії SoftBank Group, яка належить мільярдеру Масаесі Сону, вона планує продати семирічні облігації на суму 550 мільярдів ієн ($3,5 млрд). Потім ноти будуть орієнтовані на індивідуальних інвесторів та частково будуть використані для погашення роздрібних облігацій із терміном погашення у 2024 році, повідомив представник компанії.

Раніше цього місяця компанія оголосила про плани стати більш агресивними в галузі штучного інтелекту та інших областях після повідомлення про прибуток у другому кварталі та зростання вартості активів, включаючи Arm Holdings Plc.

Група SoftBank вже оцінила облігації на суму 650 мільярдів ієн цього року, включаючи окрему банкноту на 550 мільярдів ієн у березні.

Відсоткову ставку за запланованими облігаціями попередньо встановлено на рівні 2,65–3,25% річних і буде остаточно визначено 31 травня, згідно зі звітом, опублікованим у понеділок.

Читайте також